Losos so smotanovou omáčkou so šampanským
Losos so smotanovou omáčkou so šampanským
Lahôdka z lososa bude výlučneje vhodné v novom roku a vianočné sviatky. Ak po stretnutí nového roka budete mať trochu šampanského, môžete ho použiť na výrobu pikantnej omáčky a vyskúšať ryby v novej originálnej interpretácii.
Budete potrebovať
- - 1 kg filé z lososa
- - 1-2 citróny
- - 200 g bieleho vína
- - 100 g sójovej omáčky
- - 50 g kôpru
- - 30 g tymiánu
- - 100 g masla
- Pre omáčku:
- - 150 g šampanského
- - 300 g krému. 33%
- - mletý korenie, soľ
inštrukcia
1
Na prípravu misky potrebujete čerstvé, nieMrazené ryby - to je jedna z hlavných podmienok receptúry. Chuť a aróma pripraveného jedla priamo závisí od kvality rýb. Pripravte kúsky filety. Citróny nakrájajte na hrubé krúžky a položte ich na dno špeciálnej pekáče.
2
Na plátkoch citrónov položte bylinky. Môže to byť nielen kôpor a tymian, ale aj rôzne kombinácie bylín podľa preferencie, napríklad rozmarín, bazalka, petržlen, atď. Na plech na pečenie nalievajte víno a sójovú omáčku.
3
Na vankúš citrónov a bylín rozložte filé z lososa. Soľ a korenie ryby, dať kúsky masla na vrchole.
4
Odoslať plech na pečenie s lososom v prednejvyhrievajte rúru na 180 minút počas 15 minút. Ak chcete pripraviť ryby bez toho, aby ste museli zabrániť včas - toľko minút je nevyhnutné, aby sa losos ukázal obzvlášť jemný a voňavý.
5
Pripravte si krémovú omáčku. 150 g šampanského sa naleje do vhodných jedál a zapáli. Na odparovanie šampanského na 1/3 potom pridajte soľ a pridajte mletú korenie. Opečte na nízkej teplote asi 5 minút za nepretržitého miešania.
6
Pripravené ryby položené na tanieri, ozdobte čerstvými bylinkami a podávame na stôl so smotanovou omáčkou.