Losos so smotanovou omáčkou so šampanským

Losos so smotanovou omáčkou so šampanským

Lahôdka z lososa bude výlučneje vhodné v novom roku a vianočné sviatky. Ak po stretnutí nového roka budete mať trochu šampanského, môžete ho použiť na výrobu pikantnej omáčky a vyskúšať ryby v novej originálnej interpretácii.

Losos so smotanovou omáčkou so šampanským

Budete potrebovať

  • - 1 kg filé z lososa
  • - 1-2 citróny
  • - 200 g bieleho vína
  • - 100 g sójovej omáčky
  • - 50 g kôpru
  • - 30 g tymiánu
  • - 100 g masla
  • Pre omáčku:
  • - 150 g šampanského
  • - 300 g krému. 33%
  • - mletý korenie, soľ

inštrukcia

1

Na prípravu misky potrebujete čerstvé, nieMrazené ryby - to je jedna z hlavných podmienok receptúry. Chuť a aróma pripraveného jedla priamo závisí od kvality rýb. Pripravte kúsky filety. Citróny nakrájajte na hrubé krúžky a položte ich na dno špeciálnej pekáče.

2

Na plátkoch citrónov položte bylinky. Môže to byť nielen kôpor a tymian, ale aj rôzne kombinácie bylín podľa preferencie, napríklad rozmarín, bazalka, petržlen, atď. Na plech na pečenie nalievajte víno a sójovú omáčku.

3

Na vankúš citrónov a bylín rozložte filé z lososa. Soľ a korenie ryby, dať kúsky masla na vrchole.

4

Odoslať plech na pečenie s lososom v prednejvyhrievajte rúru na 180 minút počas 15 minút. Ak chcete pripraviť ryby bez toho, aby ste museli zabrániť včas - toľko minút je nevyhnutné, aby sa losos ukázal obzvlášť jemný a voňavý.

5

Pripravte si krémovú omáčku. 150 g šampanského sa naleje do vhodných jedál a zapáli. Na odparovanie šampanského na 1/3 potom pridajte soľ a pridajte mletú korenie. Opečte na nízkej teplote asi 5 minút za nepretržitého miešania.

6

Pripravené ryby položené na tanieri, ozdobte čerstvými bylinkami a podávame na stôl so smotanovou omáčkou.